Τέταρτο γεωτρύπανο αγοράζει η Τουρκία.Θα το παραλάβει τον ερχόμενο Μάϊο.

========================================================================

Σύμφωνα με την επισκόπηση του Τουρκικού και του Τουρκοκυπριακού Τύπου, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, η Τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, γράφει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αγοράσει τέταρτο γεωτρύπανο, το οποίο θα παραλάβει τον ερχόμενο Μάϊο.
Ο Φατίχ Ντονμέζ σε αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα, ανέφερε ότι μετά τις αναγκαίες διαδικασίες, που ίσως διαρκέσουν έως τον προσεχή Ιούλιο, η Αγκυρα θα αρχίσει νέες επιχειρήσεις[ γεωτρήσεις και έρευνες με το τέταρτο σκάφος].
Το πλοίο, πρόσθεσε, είναι τελευταίας τεχνολογίας και η τιμή αγοράς του πολύ οικονομική.
Είπε επίσης ότι το σκάφος Ορούτς Ρέις συνεχίζει τις έρευνες του στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία συνεχίζει τις εργασίες της στα δικά της, κατά την έκφρασή του, οικόπεδα, που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είπε ότι ενδεχομένως η χώρα του να έχει σύντομα καλά νέα, όπως ανέφερε, σε σχέση με τα αποθέματα φυσικού αερίου 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που εντόπισε στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι εργασίες στην περιοχή, πρόσθεσε, έχουν εντατικοποιηθεί.
Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε νέα γεώτρηση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για εντοπισμό και άλλου κοιτάσματος στην περιοχή, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά του οικοπέδου, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα αποθέματα φυσικού αερίου.
Συνεπώς, κατέληξε ο Φατίχ Ντονμέζ, ενδεχομένως να υπάρξουν ουσιαστικά δεδομένα απ’ εκεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *