Υπαναχώρησε ο Οζερσάι και ανοίγει τα οδοφράγματα από τις είκοσι-δύο Ιουνίου για τους Τουρκοκυπρίους, που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι, υπαναχώρησε από την αρχική του θέση και ανακοίνωσε ότι από τις είκοσι-δύο Ιουνίου και εφ’ όσον οι συνθήκες παραμένουν ως έχουν, σε σχέση με τα κρούσματα του κορονοϊού, μπορούν να αρχίσουν οι διελεύσεις των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι στις οκτώ Ιουνίου άρχισαν οι πτήσεις χωρίς καραντίνα στη “νότια Κύπρο”, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, και δεκατέσσερις ημέρες μετά ”θα φανεί το αποτέλεσμα”.
Πρόσθεσε ότι ”οι δεκατέσσερις ημέρες ολοκληρώνονται στις είκοσι-δύο Ιουνίου, οπότε η εικόνα θα ξεκαθαρίσει και θα δούμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το άνοιγμα της νότιας Κύπρου προς το εξωτερικό”.
Αν την ημερομηνία αυτή, σημείωσε, δεν υπάρξει σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ”Ελληνοκυπριακή πλευρά”, μπορούν να αρχίσουν οι διελεύσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι εργάζονται στο ”νότο” και που μένουν στην Πύλα, με τον όρο της διενέργειας τεστ PCR πριν από την πρώτη διέλευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *