Επανήλθε με το άνοιγμα της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ο Ερσίν Τατάρ.Θα αποκτήσει δυναμική, μετά τη λήξη της πανδημίας του Covid-19, δηλώνει προκλητικά.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, επανήλθε στο θέμα του ανοίγματος της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και του εποικισμού της, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι θα αποκτήσει δυναμική μετά την ολοκλήρωση της πανδημίας του κορονοϊού.
Υπήρξε, είπε, διακοπή στις διαδικασίες για το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης, λόγω του φονικού ιού, αλλά σύντομα θα επαναρχίσουν, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.
Ο Ερσίν Τατάρ μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.
Το κατοχικό καθεστώς με την υποκίνηση της Αγκυρας αποφάσισε να ανοίξει την κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για παράνομη εγκατάσταση Τούρκων εποίκων.
Η πόλη της Αμμοχώστου προστατεύεται από το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υιοθετήθηκε το 1984 και θεωρεί τις απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Bαρωσίων από άτομα άλλα από τους κατοίκους τους ως απαράδεκτες.Ζητεί επίσης τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Hνωμένων Eθνών.


Ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι είναι δυνατόν η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, να σημειώσει πρόοδο, όπως η Σιγκαπούρη, και να γίνει πόλος έλξης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και το Κυπριακό.
Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι το κατοχικό καθεστώς θα εγκαθιδρύσει επιτροπή από εμπειρογνώμονες και γραφειοκράτες στο λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο για υποστήριξη του έργου του ”υπουργείου Εξωτερικών” με στόχο την ολοκλήρωση των νομικών ρυθμίσεων και των τεχνικών εργασιών για το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *