Στους 1,403 οι νεκροί στην Τουρκία από τον κορονοϊό.65, 111 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην Τουρκία, καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ακόμη εκατόν-επτά θάνατοι από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε χίλιους-τετρακόσιους-τρεις.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Τούρκος υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά τέσσερις χιλιάδες εξήντα-δύο και έφθασαν συνολικά τις εξήντα-πέντε χιλιάδες εκατόν-έντεκα.
Ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων χίλιοι οκτακόσιοι- εννέα ασθενείς.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Ερντογαν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο συζήτησε την κρίση, που έχει ξεσπάσει από τον κορονοϊό.
Σε ανακοίνωση, η Τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Ταγίπ Ερντογαν επανέλαβε την υποστήριξη της Αγκυρας προς το ψευδοκράτος.
Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πέθαναν τέσσερα άτομα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα εκατόν.
Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογαν-Τατάρ, έγινε μετά το αίτημα του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζιή προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, για προσφορά φαρμάκων και προστατευτικού υλικού και τη θετική ανταπόκριση του προέδρου της Δημοκρατίας, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός και μέλη της ψευδοκυβέρνησης επέκριναν έντονα τον Μουσταφά Ακιντζί για την ενέργειά του και ανέφεραν ότι έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία και όχι από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία βοήθεια, όπως υποστήριξαν, δεν θέλουν.
Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογαν-Τατάρ, έγινε σε απάντηση στην τηλεφωνική επικοινωνία Ακιντζί-προέδρου Αναστασιάδη, όπως αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές, με απώτερο στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι η Αγκυρα θα βοηθήσει το ψευδοκράτος και να πληγεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές, που αναμένεται ότι θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *