Η Τουρκία θα ενισχύσει την στρατιωτική υποστήριξή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αν κριθεί αναγκαίο, δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογαν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει την στρατιωτική υποστήριξή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, του Φαγέζ αλ-Σαράζ, αν είναι αναγκαίο με εναέρια, θαλάσσια και επίγεια μέσα.
Η Αγκυρα υποστηρίζει την κυβέρνηση Σαράζ στη Λιβύη, η οποία έχει χωρισθεί σε αντίπαλες πολιτικές και στρατιωτικές παρατάξεις από το 2011.
Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη αν η κυβέρνηση Σαράζ υποβάλει σχετικό αίτημα.
Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και Μνημόνιο Συναντίληψης για ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.


Και τα δύο Μνημόνια έχουν επικυρωθεί από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Ο πρόεδρος Ερντογαν, μιλώντας σήμερα σε τελετή στα ναυπηγεία Γκιολτσούκ, είπε ότι η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη με τις δύο συμφωνίες, που υπέγραψε με τη Λιβύη, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Είπε επίσης ότι μεταξύ του 2022 και 2027 η Τουρκία θα κατασκευάσει έξι νέα υποβρύχια, τα οποία θα ενταχθούν στο πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *