Πολύ σημαντικό το θέμα του πληθυσμού δηλώνει ο Μουσταφά Ακκιντζιή.Ζητεί τη διενέργεια λεγόμενης απογραφής.

images Akinci Foto images

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή, δήλωσε ότι το θέμα του πληθυσμού είναι πολύ σημαντικό.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Μουσταφά Ακκιτζιή είπε ότι πριν από τρία με τριάμισυ χρόνια, το θέμα του πληθυσμού συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις και είχε ζητήσει σχετικά στοιχεία από τον τότε λεγόμενο υπουργό Εσωτερικών.
Υπενθυμίζοντας ότι ενημερώθηκε πως ο πληθυσμός ήταν 220, 000, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι χθες η Αϊσεγκούλ Μπαϋμπάρς, λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός είναι 350, 000.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή αμφισβήτησε τη διαφορά.
Και σημείωσε :
” Οι δηλώσεις μου δεν είναι λόγια που στοχεύουν την κυβέρνηση και το υπουργείο.Είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η έλλειψη γνώσης σε σχέση με το θέμα αυτό.
Το θέμα του πληθυσμού ήταν ένα από τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων.
Το υπουργείο Εσωτερικών μας έδωσε ορισμένα στοιχεία και τα καταθέσαμε στο τραπέζι.
Οι κάτοχοι ταυτότητας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου, ο αριθμός των πολιτών ήταν 220, 000.
Μας διαβιβάστηκε ότι 190, 000 ήταν στη χώρα και 30, 000 στο εξωτερικό, πριν από τρία με τριάμισυ χρόνια.
Σήμερα η υπουργός Εσωτερικών λέει ότι είναι 350, 000, χθες στη βουλή είπε ότι είναι 252, 000, μόνο για όσους βρίσκονται στη χώρα.

images Settlers Occup Cypr images
Ο αριθμός 350, 000 δόθηκε ως σύνολο.Αν αυτός ο αριθμός είναι ορθός, υπάρχουν 100, 000 περίπου πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου, που ζουν στο εξωτερικό.
Πρώτον πρέπει να διεξαχθεί απογραφή για το θέμα αυτό.
Αν ο αριθμός, που ήταν 220, 000 έγινε 350, 000 πώς προέκυψε η διαφορά αυτή ? […] Ποιος είναι είναι ο σωστός, οι 220, 000 ή οι 350, 000 ? Με την προσθήκη των ατόμων, που είναι στη χώρα με άδεια, λέγεται πως ο αριθμός είναι 374, 000.Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι 800, 000.Υπάρχει διαφορά πέραν των 400, 000. 400, 000 και πλέον άτομα ζουν χωρίς άδεια εδώ ? Ο κόσμος ανησυχεί από όλα αυτά. […]
Προχθές διαπράχθηκε έγκλημα.Δολοφόνησαν έναν από τους πολύτιμους αδελφούς μας στη μέση του δρόμου.Κάποιοι ύποπτοι καταζητούνται.Ακόμη και όταν πηγαίνετε σε κάποια καφετέρια, άτομα από τρίτες χώρες όχι από την Τουρκία εργάζονται εκεί.Δεν το αντιλαμβανόμαστε αυτό ως ρατσισμό, αλλά αυτή η κοινότητα θα πρέπει να γνωρίζει ποιοι, πώς και πόσα άτομα ζουν εδώ”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *