Ανοικτό αφήνει και πάλι το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ο Ταγίπ Ερντογαν.Νέες προκλητικές δηλώσεις.

images Agia Sofia NEW N 5a292ec0c03c0e2724a3fca4

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, σε νέες προκλητικές δηλώσεις, άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.
Σε συνέντευξη, χθες βράδυ, σε Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, που μεταδιδόταν απευθείας, και ερωτηθείς κατά πόσο οι Μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να εισέρχονται στην Αγία Σοφία δωρεάν για προσκύνημα, ο Ταγίπ Ερντογαν απάντησε ότι ”δεν είναι κάτι το αδύνατο, μπορεί να γίνει εύκολα.
Στην πραγματικότητα, είπε προκλητικά, να αλλάξουμε το όνομά της σε τέμενος ΑγιάΣοφιά”, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να το επισκεφθούν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου.
Μετά τις εκλογές, σημείωσε, ίσως η είσοδος στην Αγία Σοφία να είναι δωρεάν.

images Erdoga Rubia Greetings erdo_agia_sofia1
Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε :
”Οπως οι τουρίστες επισκέπτονται το Μπλε Τζαμί και δεν πληρώνουν, μπορούμε να κάμουμε το ίδιο πράγμα και για την Αγία Σοφία. Να βγει από το καθεστώς μουσείου”.
Η Αγία Σοφία ή Αγιά Σοφιά, όπως συνήθως την αποκαλούμε, είναι από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας.

 

Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *