Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, θέμα συζήτησης στο Λονδίνο.Αναμένεται ότι θα συζητηθούν και το Κυπριακό καθώς και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

images   map  egypt  turkey          th

”Ο ρόλος της Τουρκίας στη μεταβαλλόμενη Μέση Ανατολή”, είναι το θέμα συζήτησης, για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, στο Λονδίνο την προσεχή Τετάρτη.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, Βρετανοί και Τούρκοι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε σύνοδο στο Ναυτικό και Στρατιωτικό Σωματείο της Βρετανικής πρωτεύουσας.Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι κατά τη συζήτηση θα γίνουν αναφορές και στο Κυπριακό, καθώς και στις έρευνες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η πρώτη από τις συζητήσεις αυτές, με θέμα την ”Η Τουρκία Σήμερα”,  πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, πριν από συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η δεύτερη έγινε στο Βερολίνο στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Ερντογαν.
Η τρίτη συζήτηση, με θέμα ”Η Διεθνής Κοινότητα είναι μεγαλύτερη από Πέντε”, διεξήχθη στο Μπουένος Αϋρες πριν από τη σύνοδο των Τζι Είκοσι τον περασμένο μήνα.

images Erdogan N αρχείο λήψης
Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος Ερντογαν έχει υποστηρίξει από καιρό την ανάγκη για μεταρρύθμιση της δομής του Συμβουλίου Ασφαλείας, χρησιμοποιώντας το σύνθημα ”Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε” και έχει επικρίνει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες για τη στάση, που τηρούν στο ζήτημα αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *