Νέα σημαντική πτώση της αξίας της Τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου.Πτώση καταγράφει και το χρηματιστήριο.Αρνητικές επιπτώσεις στην Τουρκική οικονομία από το σκάνδαλο διαφθοράς.

images  Turkey money   n_60459_4

Στην Τουρκία, με την έναρξη του 2014, ο τομέας της οικονομίας φαίνεται να είναι ο πρώτος, που πλήττεται από το σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έχει συγκλονίσει τη χώρα.
Η αξία της Τουρκικής λίρας έπεσε σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους.
Πτώση καταγράφουν και οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ισοτιμία του Τουρκικού νομίσματος έναντι του δολαρίου κατέγραφε νωρίς το απόγευμα απώλειες κάτω από τις 2.1800 τουρκικές λίρες.
Την ίδια ώρα ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Πόλης σημείωνε πτώση κατά 1,91 τοις εκατόν και βρισκόταν στις 66.503, 69 μονάδες.
Η Τουρκική λίρα, εξάλλου, υποχώρησε απέναντι στο ευρώ πέφτοντας στις 2,9879.
Οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν πως η Τουρκική λίρα και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται ήδη υπό πίεση λόγω προσδοκιών ότι φέτος η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα διακόψει την εισροή πακτωλού δολαρίων, που ενίσχυσε τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές

images Turkish Lira            images

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας, που άρχισαν στις 17 περασμένου μηνός, που οδήγησαν σε παραίτηση τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογαν και έχει κατρακυλύσει περαιτέρω την αξία της Τουρκικής λίρας με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το όριο του 2.1 έναντι του δολαρίου.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του είχε καλέσει τους Τούρκους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της συνωμοσίας, όπως ισχυρίστηκε, ξένων εναντίον της χώρας.
Εκαμε επίσης λόγο για στοιχεία, τα οποία υποστηρίζονται από το εξωτερικό και που έχουν θέσει ως στόχο το ψωμί στο τραπέζι τους, τα χρήματα στην τσέπη τους και τον ιδρώτα του προσώπου τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *