Αύξηση καταγράφει το ποσοστό των Τούρκων, που υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Νέα δημοσκόπηση.

images-eu-turkey-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Η μεγάλη πλειοψηφία του Τουρκικού πληθυσμού συνεχίζει να υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρόλον ότι λίγοι πιστεύουν πως μπορεί να πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που διενήργησε το Ιδρυμα Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς, η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι υπάρχει αυξανόμενη τάση στην υποστήριξη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το 78,9 % να τάσσεται υπέρ της προσχώρησης της χώρας σε σύγκριση με 75,5 % το 2016 και 61,8 % το 2015.
Ο διευθυντής του Ιδρύματος Αϊχάν Ζεϊντίνογλου δήλωσε ότι παρά τις αρνητικές εξελίξεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης , το ποσοστό αυτό είναι σημαντικό και στέλλει μήνυμα στην κυβέρνηση Γιλντιρίμ.
Καταδεικνύει, πρόσθεσε, την εθνική βούληση για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για μεταρρύθμιση σε σχέση με την ενταξιακή διαδικασία και για νέα διαδικασία επαπροσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ωστόσο, συνέχισε, πρόκειται και για προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού η δημοσκόπηση καταδεικνύει πως οι πολιτικές, που αποκλείουν την Τουρκία δεν έχουν όραμα και κοινή λογική και ότι θα ήταν λάθος η παραμονή της χώρας, με ογδόντα εκατομμύρια κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων τάσσεται υπέρ της ένταξης, εκτός Ευρωπαικής Ενωσης.

images-turkey-map-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Με βάση τη δημοσκόπηση μόνο το 31,2 % των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης βραχυπρόθεσμα.
Το 72,8 % των γυναικών και το 77,4 % των αποφοίτων πανεπιστημίων δήλωσαν ότι δεν νομίζουν πως η Τουρκία θα διασφαλίσει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση βραχυπρόθεσμα.
Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η πεποίθησή τους πως η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι ισχυρή τα τελευταία χρόνια.
Η δημοσκόπηση έγινε εν μέσω δημοσιευμάτων και πληροφοριών για επαναπροσέγγιση της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την επιδείνωση των σχέσεών τους το 2017.
Ωστόσο, ηγέτες χωρών της Ενωσης έχουν δηλώσει ότι η προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη είναι απίθανο να προχωρήσει σύντομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *