Οι Κούρδοι αντάρτες προειδοποιούν την Αγκυρα για εκδίκηση μετά τη δολοφονία δύο γυναικών μελών της στρατιωτικής πτέρυγας του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

images Kurdish Women a 20171126-20171120-botan-sehitleri4d89e1-imageec1d31-image

Ο Ντουράν Καλκάν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Πε-Κα-Κα, προειδοποίησε την Τουρκία ότι οι Κούρδοι αντάρτες θα εκδικηθούν τη δολοφονία δύο γυναικών μελών της στρατιωτικής πτέρυγας του Πε-Κα-Κα και άλλων έντεκα ανταρτών, νωρίτερα αυτό το μήνα, σε συγκρούσεις με τον Τουρκικό στρατό στην επαρχία Σιρνάκ.
Σε δηλώσεις στο Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANF, ο Ντουράν Καλκάν υπενθύμισε ότι οι επαναστάτες πεθαίνουν μιά φορά, αλλά γεννώνται χιλιάδες.
Οταν, πρόσθεσε, ένας από τους συντρόφους μας πεθαίνει στις μάχες, δεκάδες εντάσσονται στις τάξεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.
Κάλεσε τους Τούρκους δολοφόνους, κατά την έκφρασή του, να μην επιχαίρουν, γιατί, όπως προειδοποίησε σύντομα οι Κούρδοι αντάρτες θα πάρουν εκδίκηση.

images Kurdish antarts     αρχείο λήψης
Ο Ντουράν Καλκάν υπενθύμισε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα εισέρχεται στο τεσσαροκοστό έτος της δράσης του και θα είναι έτος νίκης στη μνήμη των Κούρδισσων γυναικών Ντελά Αμέντ και Αζέ Μαλαζγκίρτ, οι οποίες ανήκαν στη γυναικεία στρατιωτική πτέρυγα του Πε-Κα-Κα.
Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας του Πε-Κα-Κα ανακοίνωσε ότι σε επίθεση Κούρδων ανταρτών εναντίον θέσεων του Τουρκικού στρατού σε ορεινή περιοχή, στην επαρχία Σιρνάκ, σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *