Ο Μουσταφά Ακκιντζιή καλεί τα Ηνωμένα Εθνη να ανακοινώσουν τους λόγους της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Ελβετία.

images Akinci Foto images

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη να ανακοινώσουν τους λόγους της αποτυχίας της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.
Αυτό, πρόσθεσε, δεν έγινε μόνο, λόγω της μη ύπαρξης συμφωνίας στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.
Διαφωνίες, είπε, υπήρξαν επίσης στο περιουσιακό, το εδαφικό και στο θέμα της πολιτικής ισότητας.
Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι έγιναν χίλια-δυό παιγνίδια για να μην υλοποιηθεί η απαίτηση για θετική Τουρκοκυπριακή ψήφο στους ομοσπονδιακούς θεσμούς, στους οποίους δεν θα υπήρχε αριθμητική ισότητα.
Μιλούσε χθες βράδυ σε δεξίωση στα κατεχόμενα για την ημέρα του Τύπου, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαυράκ.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι τόσο η Τουρκική όσο και η Τουρκοκυπριακή πλευρά επέδειξαν περισσότερη από την απαραίτητη ευελιξία για την εξεύρεση λύσης και πως η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν ήταν κομπάρσος, κατά την έκφρασή του, αλλά πήρε μέρος ως παράγοντας.

images Crans Montana FOTO 921adc5d83b95dae0e57335ee249db26_XL
Οπως ήμασταν και στο Μοντ Πελεράν και στη Γενεύη, πρόσθεσε, έτσι και στο Κραν Μοντάνα συμπεριφερθήκαμε με τον ίδιο τρόπο, δεν ήμασταν ”κομπάρσοι”, σημείωσε.
Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα αξιολογήσει προσεκτικά την κατάσταση και ανέφερε πως όλα τα Τουρκοκυπριακά κόμματα συμφωνούν ότι επιθυμούν σχέση μεταξύ ίσων με τους Ελληνοκυπρίους και πως δεν πρόκειται να γίνουν μπάλωμα, κατά την έκφρασή του, σε αυτούς, αλλά ούτε και πρόκειται να εγκρίνουν σχέση, που θα τους μετατρέπει σε επαρχία της Τουρκίας.
Δεν τελείωσαν όλα, σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι κανένας δεν πρέπει να αναμένει από τον ίδιο να αποδεχθεί τους όρους της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *