Η Τουρκική πλευρά προσέρχεται στη νέα Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, χωρίς προϋποθέσεις, δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τη θεωρεί ως την τελευταία Διάσκεψη για το Κυπριακό.

images Cavusoglu  images

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, στις 28 Ιουνίου, θα είναι η τελευταία για το Κυπριακό.
Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκική πλευρά προσέρχεται στη Διάσκεψη χωρίς προϋποθέσεις και πως δεν αποδέχεται τους όρους, που έθεσε η Ελληνική Κυπριακή πλευρά.
Μιλούσε στην Αγκυρα, ύστερα από συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών των κατεχομένων, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου με τον οποίο αξιολόγησε την επικείμενη Διάσκεψη για την Κύπρο, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι θέματα, όπως η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, το εδαφικό, η διακυβέρνηση και ο διαμοιρασμός της εξουσίας, το περιουσιακό και οι τέσσερις ελευθερίες στην Κύπρο για τους πολίτες της Τουρκίας θα συζητηθούν ταυτόχρονα στη διάσκεψη.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκική πλευρά προσέρχεται στο Κραν Μοντάνα με αυτοπεποίθηση και θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της, κατά την έκφρασή του, όπως έπραξε και στη διάσκεψη στις δώδεκα περασμένου Ιανουαρίου.

images Ertugruloglu   images
Από πλευράς του, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογου δήλωσε ότι πήγε στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, νωρίτερα, συνόδευσε τον Τούρκο πρωθυπουργό στις συνομιλίες του στην Αθήνα και πριν από τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.
Ανέφερε προκλητικά ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει στις εγγυήσεις της Τουρκίας και στο μονομερές δικαίωμά της για επέμβαση στην Κύπρο.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Τουρκικές εγγυήσεις δεν δημιουργούν ανασφάλεια στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης
Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων, είπε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά συμφωνεί στο εδαφικό με τις απόψεις, που εξέφρασε ο πρόεδρος Ερντογαν και πως δεν θα αποδεχθεί φόρμουλα πέραν ενός συνεταιρισμού, ο οποίος θα βασίζεται στην κυριαρχία και την πολιτική ισότητα και δεν θα εγκαταλειφθούν οι τέσσερις ελευθερίες για τους πολίτες της Τουρκίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *