Ολα τα θέματα θα συζητηθούν ταυτόχρονα και παράλληλα στη Δεύτερη Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, ισχυρίζεται ο Ερχάν Ερτσίν.

images Ercin Advisor Akinci ercin

Ο λεγόμενος ειδικός σύμβουλος του Μουσταφά Ακκιντζιή, για θέματα Διπλωματίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ερχάν Ερτσίν ισχυρίστηκε ότι στη Δεύτερη Διάσκεψη της Γενεύης, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου, όλα τα θέματα θα συζητηθούν ταυτόχρονα και παράλληλα.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, ο Ερχάν Ερτσίν ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στο να συμβάλει στη θετική κατάληξη της Διάσκεψης.
Αναφερόμενος στο έγγραφο, το οποίο ετοιμάζει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, ο Ερχάν Ερτσίν είπε ότι στόχος αυτού του εγγράφου είναι η διαμόρφωση της μεθοδολογίας της Διάσκεψης.

images Guterres Anasta Akinci 17 thumbs_b_c_65e305afe856974a52676f0a2887be3b
Αυτό, πρόσθεσε, δεν είναι έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο περιέχει τη θέση διαπραγμάτευσης μιας πλευράς, είναι ένας οδηγός, κατά την έκφρασή του, που θα καθορίσει τη μεθοδολογία διεξαγωγής της Διάσκεψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *