Αύξηση κατά εξήντα και πλέον τοις εκατόν σημείωσε ο αριθμός των Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία, μετά την εξομάλυνση των σχέσεων Τελ Αβίβ και Αγκυρας.

images Israel Turkey Flags αρχείο λήψης

Ο αριθμός των Ισραηλινών τουριστών, που επισκέπτονται την Τουρκία, μετά την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας με το Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι, σημείωσε αύξηση.
Σχετική δήλωση έκαμε στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Καάν Γιαρντασιλάρ, ιδιοκτήτης τουριστικής εταιρείας στη νοτιοδυτική επαρχία Μούγλα, απέναντι από τα Δωδεκάνησα, που είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, όπως η Αλικαρνασσός και η Μαρμαρίδα.
Οπως είπε, είχε προγραμματίσει να επισκεφθούν την περιοχή δύο χιλιάδες πεντακόσιοι Ισραηλινοί τουρίστες τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά ο αριθμός αυτός έχει ήδη ξεπεράσει τις τέσσερις χιλιάδες.

images Mugla Turkey n_110887_1
Το 2016, πρόσθεσε, επισκέφθηκαν τη Μαρμαρίδα έξι χιλιάδες πεντακόσιοι τουρίστες, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός πιθανόν να διπλασιασθεί ή ακόμη και να τριπλασιασθεί.
Ο ιδιοκτήτης της τουριστικής εταιρείας ανέφερε ότι το προφίλ των Ισραηλινών τουριστών, που επισκέπτονται την Τουρκία έχει αλλάξει.

images Mugla 1 αρχείο λήψης
Οι τουρίστες, είπε, που προέρχονταν από το Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Μουσουλμάνοι Αραβες υπήκοοι.
Ωστόσο, σημείωσε, αυτό το χρόνο οι πρώτες και οι δεύτερες ομάδες, που επισκέφθηκαν τη Μαρμαρίδα ήταν όλοι Εβραίοι.
Το 2017, κατέληξε, φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλύτερο από το 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *