Ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.Δριμεία κριτική στην Τουρκία από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας.

images Ferhoigken 645x344-our-policy-towards-turkey-is-dishonest-former-german-eu-commissioner-says-1489510773787

Ο πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόϊγκεν επέκρινε την Ευρώπη για τη στάση, που τηρεί απέναντι στην Τουρκία.
Διατύπωσε την επίκριση σε πρόγραμμα της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.
Ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν υπέδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση υποσχέθηκε στην Τουρκία ότι θα την εντάξει στην Ενωση, αλλά αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε για εξήντα χρόνια, όπως ανέφερε.
Τον περασμένο χρόνο, είπε, υπογράφηκε συμφωνία με την Τουρκία για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας.
Σε αντάλλαγμα, ισχυρίστηκε ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν, η Τουρκία κάμνει τη βρώμικη εργασία για τους Ευρωπαίους και κρατεί τους πρόσφυγες μακριά από τη Γερμανία και την Ευρώπη.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης δεν είναι ειλικρινής.

images-eu-turkey-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ολοι, πρόσθεσε, ακούμε από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία να λέουν [στους Τούρκους] ”δεν σας θέλουμε” και τώρα, πρόσθεσε, διερωτώμαστε γιατί αντιδρά έτσι η Τουρκία.
Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα συμμετείχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάϊκο Μας, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *