Οι Γκρίζοι Λύκοι πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος στην Αίγυπτο.Ισχυρισμοί Ρωσικής ιστοσελίδας.

images Russia Turkey Flags  images

Η ρωσική εφημερίδα Russian daily Kommersant, γράφει στην ιστοσελίδα της, ότι πίσω από τη συντριβή του Ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, τον περασμένο Οκτώβριο, βρίσκεται η Τουρκική εθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων.
Η οργάνωση αυτή, προσθέτει, είναι πιστή στο Ισλαμικό Κράτος.
Επικαλούμενη πηγή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Υπηρεσία αυτή πιστεύει πως οι Γκρίζοι Λύκοι, που έχει δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και δραστηριοποιείται σε πολλές Αραβικές χώρες, περιλαμβανομένης της Αιγύπτου, θα μπορούσε να συνδέεται με την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στο Ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος.

images Russia Kommersant   images
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ανατίναξη του αεροπλάνου, που κατευθυνόταν από το Σάρμ ελ-Σέϊχ στην Αγία Πετρούπολη, είκοσι λεπτά μετά την απογείωσή του, στις τριάντα-μία Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλα τα άτομα, που επέβαιναν σ’ αυτό.
Η Ρωσική ιστοσελίδα προβάλλει τους ισχυρισμούς της σε μιά περίοδο κατά την οποία η ένταση στις Ρωσο-Τουρκικές σχέσεις βρίσκεται στα ύψη, μετά την κατάρριψη Ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, τον περασμένο Νοέμβριο, με τον ισχυρισμό ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, η Αγκυρα ισχυρίστηκε ότι Ρωσικό μαχητικό παραβίασε και πάλι τον Τουρκικό εναέριο χώρο.Η Μόσχα απέρριψε και τους δύο ισχυρισμούς.

images Turkey Grey Wolves FOTO   imagesimages Russian Aeroplane Sarm el-Seikh    αρχείο λήψης
Την περασμένη εβδομάδα, εφημερίδα Τάμπλοϊντ, της Μόσχας, την οποία δεν κατονομάζει η ιστοσελίδα, δημοσίευσε τον ισχυρισμό ότι ο άντρας, που τοποθέτησε τη βόμβα στο Ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέϊχ, βρισκόταν τελευταία στην Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *