Η Τουρκία, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, για τις ”ευαισθησίες” της, σε σχέση με το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης στη Συρία.Το θεωρεί παρακλάδι του Πε-Κα-Κα.

 

images Sinirlioglu Turkey       images

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στην Αγκυρα με τους οποίους συζήτησε τη Συριακή κρίση.
Η Τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, γράφει ότι ο Φεριντούν Σινιρλίογλου προειδοποίησε τους δύο πρέσβεις για τις ευαισθησίες, κατά την έκφρασή του, της Αγκυρας σε σχέση με το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης στη Συρία.
Προχθές, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, επέκρινε έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθεια, που παρέχουν στο Κουρδικό αυτό κόμμα, το οποίο η Αγκυρα θεωρεί ως προέκταση και παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Πε-Κα-Κα, στη Συρία.

images USA Ambassador Ankara     imagesimages Russia Ambassad  Ankara   images
Η Αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης, αξιόπιστο εταίρο, στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και διαχωρίζει τις δράση από εκείνη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.
Πέρσι εφοδίασε τα μέλη του κόμματος με όπλα και πυρομαχικά, ενώ μαχητές του πολέμησαν για την απελευθέρωση της Συριακής Κουρδικής πόλης Κομπάνι, από τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τη Χουριέτ.

images Syria Irak Turkey MAP N   αρχείο λήψης
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε ότι η Αγκυρα δεν θα αποδεχθεί καμμιά συνεργασία με τρομοκρατικές, όπως είπε, οργανώσεις, που πολεμούν εναντίον της Τουρκίας.
Είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει τη θέση αυτή στην Ουάσιγκτων και τη Μόσχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *