Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, θα μπορούσε να πλήξει κτίρια ξένων πρεσβειών στην Τουρκία. Προειδοποίηση Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας.

images Islamic State Fight      αρχείο λήψης

Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, ΜΙΤ, προειδοποίησαν τις Τουρκικές αστυνομικές αρχές ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, μπορεί να διενεργήσει επιθέσεις στην Τουρκία και να πλήξει κτίρια ξένων πρεσβειών.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς, οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι Τζιχαντιστές θα μπορούσαν να διενεργήσουν ένοπλες επιθέσεις ή βομβιστικές επιθέσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη εναντίον διπλωματικών αποστολών χωρών. που συμμετέχουν στο Διεθνή Συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Σε γραπτή ενημέρωση των Τουρκικών αστυνομικών αρχών, στις τρεις Φεβρουαριου, η ΜΙΤ αναφέρει ότι περίπου τρεις χιλιάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία και το Ιράκ βρίσκονται σήμερα στην περιοχή και σκοπεύουν να περάσουν στην Τουρκία και να κατευθυνθούν προς τις πόλεις Χατάϋ, Αδανα, Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

images ISIS Map Irak Syria      images
Προειδοποιεί επίσης ότι μερικοί, περιλαμβανομένων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης, που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό επιθέσεων, έχουν ήδη εισέλθει στην Τουρκία και διαμένουν σε σπίτια εξτρεμιστών.
Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, αποκαλύπτουν ακόμη ότι μερικοί Σύροι και Παλαιστίνιοι, ηλικίας 17 έως 25 ετών, έχουν εισέλθει στην Τουρκία ως πρόσφυγες και σχεδιάζουν να μεταβούν στην Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας για να διενεργήσουν επιθέσεις σε χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Προειδοποιούν, εξάλλου, ότι είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους ως μελών του Ισλαμικού Κράτους με τις ταυτότητες και τον τόπο καταγωγής τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *