Αυξήθηκαν οι εξαγωγές τροφίμων στη Ρωσία από την Τουρκία.

images Turkey Rvssian flags           thCAO1ZEM5

Ο Τούρκος υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Μεχντί Εκέρ, δήλωσε ότι οι εξαγωγές πουλερικών και θαλασσινών, από την Τουρκία στη Ρωσία, αυξήθηκαν κατά 447 τοις εκατόν τους πρώτους πέντε μήνες του 2014.
Το μερίδιο της Τουρκίας στις Ρωσικές εισαγωγές, είπε, αυξήθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013.
Προβλέπουμε, πρόσθεσε, σε περαιτέρω αύξηση των Τουρκικών εξαγωγών τον ερχόμενο χρόνο.
Σε συνέντευξη στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Μεχντί Εκέρ, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός προμηθευτής τροφίμων και γεωργικών προϊόντων της Ρωσίας, η αξία των οποίων έφθασε στο ένα δισεκατομμύριο εξακόσια-ογδόντα εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο.
Μετά την επιβολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαική Ενωση κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, για το ρόλο της στην Ουκρανία, σε αντίποινο η Μόσχα προχώρησε στην επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες δυτικές χώρες από τον περασμένο Αύγουστο.

images Agrigulture Goods     αρχείο λήψης
Οπως μετέδωσε το Ανατολή, οι περιορισμοί δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες για την Τουρκία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία, οι οποίες αύξησαν τις εξαγωγές τους προς τη Ρωσία.
Κατά τους πρώτους εννέα μήνες μήνες του 2014, οι Τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία ήταν αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων πεντακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων με βασικά προϊόντα τα υφάσματα, βιομηχανικά προϊόντα, τα λαχανικά και τα φρούτα.
Το 2013 οι Τουρκικές εξαγωγές ανήλθαν συνολικά σε επτά δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Ρωσικές εξαγωγές στην Τουρκία έφθασαν στα δεκαεννέα δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο Ιανουαριου-Σεπτεμβρίου του 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *