Σύσταση κοινού διαιτητικού δικαστηρίου αποφάσισαν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και τα αντίστοιχα Επιμελητήρια Ελλάδας και Τουρκίας.

images Konstantinoble Forum Cy Tu Gree   n_71695_1

Οι πρόεδροι του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελετηρίου Φειδίας Πηλείδης και του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Φικρί Τόρος, καθώς και οι πρόεδροι των αντίστοιχων Επιμελητηρίων της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος και της Τουρκίας Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου, συμφώνησαν στη σύσταση κοινού διαιτητικού δικαστηρίου.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν οι ηγέτες των τεσσάρων επιμελητηρίων, που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, το διαιτητικό δικαστήριο θα ασχολείται με την επίλυση εμπορικών διαφορών δίδοντας ώθηση στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Η συνάντηση των ηγεσιών των επιχειρηματιών Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας, έγινε σε συνέχεια του Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο οποίο συζητήθηκαν οι δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο τη συμβολή στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

images Konstantinoupli Toursim   images
Και τα τέσσερα επιμελητήρια έχουν συμφωνήσει στην ανάληψη πρωτοβουλίας για εγκαθίδρυση μηχανισμού συνεργασίας και πραγματοποίηση συναντήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο τη στενότερη επικοινωνία.
Το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη, νεκρή ζώνη, στη Λευκωσία.

images Athens Syntagma   images
Το επόμενο επιχειρηματικό φόρουμ θα γίνει στην Αθήνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *