Το Κυπριακό, αιτία, που δεν μπορούν να ανοίξουν δεκατέσσερα από τα δεκαεπτά κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση.Δηλώσεις Τσαβούσογλου.

images Cavusoglou NEW   cavus-jpg20140227224420-jpg20140312220340

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι δεκατέσσερα από τα δεκαεπτά κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση δεν μπορούν να ανοίξουν, λόγω του Κυπριακού.
Σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκαμε τη δήλωση σε ομιλία σε συνεδρία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Αλικαρνασσό.
Ο Τούρκος υπουργός τόνισε την ανάγκη άρσης αυτών των πολιτικών εμποδίων.

images Cyprus Democracy Picture   αρχείο λήψης
Εξέφρασε επίσης την επιθυμία οι Τούρκοι πολίτες σε τρία έως τριάμισυ χρόνια να μπορούν να ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης και στις χώρες-μέλη της Συνθήκης του Σέγκεν χωρίς θεώρηση των διαβατηρίων τους.

images Turkey Eu    thCA6R3C8K
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ευρωπαική Ενωση ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με το θέμα αυτό και υποστήριξε πως οι ”28” δεν σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και έτσι εφαρμόζουν διαφορετικές αποφάσεις σε διάφορες χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>