Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα άρχισε σήμερα ο πρόεδρος Γκιούλ.Θα παραστεί στα πανηγύρια του Αττίλα με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή.Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει την επίσκεψη.

images Gul New alone   images

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, άρχισε το μεσημέρι διήμερη παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα παραστεί στα πανηγύρια του Αττίλα, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή.
Τα πανηγύρια θα γίνουν αύριο, είκοσι Ιουλίου, ημέρα έναρξης της εισβολής.
Ο πρόεδρος Γκιούλ έφθασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και ακολούθως πήγε στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου αυτήν την ώρα έχει συνομιλίες με τον Ντερβίς Ερογλου, οι οποίες θα καλύψουν κυρίως την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Γκιούλ και Ερογλου θα δώσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη μετά τις συνομιλίες τους.
Θα έχει επίσης συναντήσεις με την πρόεδρο της ψευδοβουλής και αρχηγούς Τουρκοκυπριακών κομμάτων.
Θα επισκεφθεί, εξάλλου, το αρχηγείο των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.

images Cyprus foto       thCAEYIIX0
Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδίκασε την παράνομη επίσκεψη Γκιούλ στα κατεχόμενα.
Στα πανηγύρια του Αττίλα θα παραστούν, σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, αντιπροσωπεία της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καθώς και βουλευτές από το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Κιργισία και τη Μολδαβία.

images Kyrenia           thCAGHZ12C
Εν τω μεταξύ τέσσερα Τουρκικά πολεμικά παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και σμήνος μαχητικών παραβίασε τον εναέριο χώρο της.
Στάληκαν παράνομα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τα πανηγύρια του Αττίλα.
Τα πολεμικά ναυλοχούν στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας και τα μαχητικά, που θα συμμετάσχουν σε αεροπορικές επιδείξεις, προσγειώθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>