Συνάντηση Ναμί-Φούλε στις Βρυξέλλες.Κυπριακό και Ευρωπαικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

images Nami TC        th

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων, Οζντίλ Ναμί, είχε στις Βρυξέλλες συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαικής Ενωσης, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, με τον οποίο συζήτησε το μέλλον της Κύπρου και τις προσπάθειες εναρμόνισης της Τουρκοκυπριακής πλευράς με το Ευρωπαικό Κεκτημένο, ύστερα από πιθανή επανένωση της Κύπρου.
Σχετική είδηση μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατόλια, από τις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι η συνάντηση διήρκεσε μιάν ώρα.
Ο Οζντίλ Ναμί δήλωσε ότι με τον Στέφαν Φούλε συζήτησε το μέλλον των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κυπριακό και αντάλλαξε απόψεις για το πώς θα αρθούν τα εμπόδια, που παρεμβάλλει η Ελληνική Κυπριακή πλευρά, όπως ισχυρίστηκε, σε σχέση με προγράμματα εναρμόνισης με την Ευρωπαική Ενωση, που εφαρμόζονται στην Τουρκοκυπριακή πλευρά.

images Fule      thCA0WWOX8
Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων είπε ότι το ψευδοκράτος έχει ήδη αρχίσει τις προσπάθειες για προσαρμογή με το Ευρωπαικό Κεκτημένο, σε μιά προσπάθεια να επιταχυνθεί η εναρμόνιση μετά τη συνολική λύση του Κυπριακού.
Βρισκόμαστε, πρόσθεσε, σε συνεργασία με την Κομισιόν για τις απαραίτητες νομικές προετοιμασίες, την εγκαθίδρυση των σχετικών υποδομών και την επιμόρφωση των λεγόμενων δημοσίων λειτουργών.
Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν τομείς για τους οποίους οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να παράσχουν την αναγκαία στήριξη, λόγω πιέσεων της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι τα κατεχόμενα αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαδικασία εναρμόνισης με την Ευρωπαική Ενωση μαζί με την Τουρκία.
Συναφώς, υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ήδη αρχίσει να επωφελούνται από τις εμπειρίες της Τουρκίας.

images Stanisev Sosialist Leader EU   images
Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Οζντίλ Ναμί είχε επίσης συνάντηση με τον ηγέτη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σεργκέϊ Στανίσεφ με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό και το θέμα της εκπροσώπησης των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *