Χωριστές συναντήσεις Ταγίπ Ερντογαν με πρέσβεις Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών Ευρωπαικής Ενωσης.

images Ricciardone USA Ambassador   n_68174_1

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό πρέσβη και τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης στην Αγκυρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Αμερικανός πρέσβης Φράνσις Ρικκιαρτόνε αποχαιρέτησε τον Τούρκο πρωθυπουργό με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Τουρκική πρωτεύουσα, ύστερα από τρία χρόνια.
Στη διάρκεια της θητείας του είχε έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον Ταγίπ Ερντογαν ιδιαίτερα για τα σκληρά μέτρα, τα οποία εφάρμοσε η Τουρκική κυβέρνηση κατά τις διαδηλώσεις για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί, καθώς και τις απαγορεύσεις, που επέβαλε στην πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, Facebook και YouTube.
Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε επικρίνει τον αποχωρούντα Αμερικανό πρέσβη για δηλώσεις του, τις οποίες θεώρησε ως ανάμιξη στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Τουρκίας.Μάλιστα τον είχε απειλήσει ότι θα τον απέλαυνε από την Τουρκία, κηρύσοντάς τον, persona non grata, ανεπιθύμητο άτομο.

images  Turkey  Eu        thCA6R3C8K
Ο Ταγίπ Ερντογαν, εξάλλου, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των πρέσβεων των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης στην Αγκυρα, στη διάρκεια του οποίου ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησής του σε σχέση με την πορεία ένταξη της Τουρκίας στους ”28”.
Λεπτομέρειες για την ομιλία που έκαμε δεν έχουν γνωσθεί έως τώρα.
Οπως γράφει η Χουριέτ, ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντάται με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, δύο φορές το χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>