Εντονη αντίδραση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου και του προέδρου Γκιούλ για την υποστολή της Τουρκικής σημαίας από Κούρδο διαδηλωτή σε Αεροπορική Βάση στο Ντιγιάρμπακιρ.

images Turkish flag taking by Kurd     n_67567_1

Ο πρόεδρος Γκιούλ και το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο καταδίκασαν την υποστολή της Τουρκικής σημαίας από Κούρδο διαδηλωτή μέσα σε Αεροπορική Βάση στη νοτιανατολική Επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.
Η υποστολή έγινε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων Κούρδων μετά την κηδεία ομοεθνούς τους.
Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ κάλεσε όλους τους πολίτες να ενεργούν υπεύθυνα και να αποφεύγουν προκλητικές δράσεις και εκφράσεις, ενώ ο Τουρκικός στρατός εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση.
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, σε ανακοίνωση, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, όπως αναφέρει, εναντίον της Τουρκικής σημαίας, το σύμβολο του Τουρκικού έθνους και της ανεξαρτησίας της Τουρκίας.Αναφέρει επίσης ότι άρχισαν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία του ατόμου, που κατέβασε τη σημαία.
Τη σκηνή είχε φωτογραφήσει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που είχε δει Κούρδο διαδηλωτή να πηδά από τον τοίχο του στρατοπέδου και στη συνέχεια να σκαρφαλώνει στον ιστό και να κατεβάζει την Τουρκική σημαία.

images Turkish Military Staff picture    αρχείο λήψης
Στην ανακοίνωσή του ο Τουρκικός στρατός ισχυρίζεται ότι γύρω από το στρατόπεδο υπήρχαν διαδηλωτές, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, τα οποία πήδηξαν από την κύρια είσοδο και μπήκαν στο στρατόπεδο.Οι στρατιώτες, σημειώνει, προσπάθησαν να είναι ήρεμοι και προσεκτικοί παρά τις προκλητικές, όπως ισχυρίζεται, ενέργειες των παιδιών και των γυναικών, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, για αποφυγή τραυματισμών ή θανάτων.Γι το λόγο αυτό, προστίθεται, έριξαν δύο πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.
Το επεισόδιο με την Τουρκική σημαία καταδίκασε και ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζιμέλ Τσιτσέκ, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζήτησε από τον Τούρκο πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για την υποστολή της σημαίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>