Τουρκοκύπριοι στο κατεχόμενο χωριό Κόκκινα προειδοποιούν ότι θα παρεμποδίσουν τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα Λιμνίτη-Πύργου.

images Limnitis   αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ”Θα παρεμποδίσουμε τις διελεύσεις από το οδόφραγμα του Λιμνίτη”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί γράφει ότι Τουρκοκύπριοι του κατεχόμενου χωριού Κόκκινα, ισχυρίζονται πως οι Ελληνοκύπριοι δημιουργούν προβλήματα κατά τις διελεύσεις από και προς τα οδοφράγματα Λιμνίτη-Πύργου, αφού δεν εφαρμόζουν το πρωτόκολλο, που υπεγράφη μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, εκπρόσωποι της λεγόμενης οργάνωσης ”Μαχητής της Κοινότητας στα Κόκκινα”, κάλεσαν το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών να χειρισθεί το θέμα για να υιοθετηθεί το πρωτόκολλο.

images Pyrgos    images
Οπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της λεγόμενης οργάνωσης, Κουτλάϋ Κέτσο, το πρωτοκόλλο προβλέπει ότι η διέλευση από τα οδοφράγματα Λιμνίτη-Πύργου προς τα Κόκκινα θα γίνεται την Τρίτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.Ωστόσο, πρόσθεσε, η Ελληνική Κυπριακή πλευρά δεν παραχωρεί άδειες στη διάρκεια της εβδομάδας.
Προειδοποίησε πως αν δεν ληφθούν μέτρα, η οργάνωση θα παρεμποδίσει τις διελεύσεις από το οδόφραγμα του Λιμνίτη.

images Limnitis 2     images
Εξέφρασε επίσης ανησυχία και δυσαρέσκεια για τη στάση της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς ειδικότερα, όπως είπε, σε μια περίοδο, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *