Τσουνάμι οι παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο από τους Τούρκους.Χίλιες- εκατόν από Ιανουάριο έως Μάϊο.

images Turkish F-16     f16_625-jpg20140304152029-jpg20140304165444

Για πρώτη φορά οι παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο από τους Τούρκους, παρουσιάζουν τόση μεγάλη αύξηση κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2014.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, από την πρώτη περασμένου Ιανουαρίου έως το τέλος περασμένου Μαίου οι παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου έφθασαν τις χίλιες-εκατόν.
Μόνον μέσα στο Μάϊο έγιναν διακόσιες-σαράντα-πέντε παραβιάσεις.
Οι παραβάσεις του FIR Αθηνών ξεπέρασαν τις διακόσιες-δέκα.
Σε σύγκριση με το 2013, κατά το οποίο οι παραβιάσεις έφθασαν συνολικά τις εξακόσιες-ογδόντα-μία,  καταδεικνύεται ότι οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο κορυφώθηκαν κατά τους πέντε πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

images  Turkey Warship Aegean     αρχείο λήψης
Πολλές παραβιάσεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα κατά τις αεροναυτικές ασκήσεις, που διεξήγαγαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, τις μεγαλύτερες από πλευράς συμμετοχής πολεμικών πλοίων, εδώ και πολλά χρόνια.
Σύμφωνα με Ελληνικά μέσα ενημέρωσης το θέμα των μαζικών παραβιάσεων στο Αιγαίο θα εγείρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ.

images Avramopoulos Mini    images
Αβραμόπουλος και Γιλμάζ αναμένεται ότι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών-μελών του Νάτο, την ερχόμενη Τρίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>