Δεκάδες Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν τα ξημερώματα μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας.Ζητούν τη μετατροπή της σε τέμενος.

images Konstantinupo Moslems Pray       n_67225_1

Δεκάδες Μουσουλμάνοι, που επιδιώκουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα μπροστά από την εκκλησία και προσευχήθηκαν.
Οι Μουσουλμάνοι ανήκουν στον Σύνδεσμο Εθνικιστικής Νεολαίας, μιά ισλαμιστική οργάνωση και οργάνωσαν τη συγκέντρωση με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαίου του 1453.
Η συγκέντρωση έγινε σε μιά περίοδο κατά την οποία συζητείται στην Τουρκία το θέμα του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις αξιώνουν το άνοιγμα της εκκλησίας για προσευχή από τους Μουσουλμάνους.
Μετά την προσευχή οι Μουσουλμάνοι αποχώρησαν από την περιοχή φωνάζοντας συνθήματα για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

AYA SOFYA
Η Αγία Σοφία κτίστηκε το 537 και έως το 1453, λειτουργούσε ως εκκλησία.Μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς μετατράπηκε σε τέμενος και από το 1935 λειτουργεί ως μουσείο.
Τούρκοι διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί άρχισαν την περασμένη εβδομάδα εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών εναντίον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και παραμονή της σε μουσείο.Εως τώρα συγκεντρώθηκαν περισσότερες από χίλιες υπογραφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *