Περίεργο δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.Ελληνοκύπριος, ο Λεοντής Χρίστου, φέρεται να καλεί τον Ταγίπ Ερντογαν να τον σώσει δήθεν από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας.Του έστειλε μάλιστα και επιστολή.

images Erdogan 3 Thankings   n_66279_1

Η Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέιλυ Νιούς, ισχυρίζεται σήμερα ότι Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο Λεοντής Χρίστου, 56 ετών, κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογαν να τον σώσει δήθεν από την Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση στο νότο, όπως προκλητικά αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, η Χουριέτ.
Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Λεοντής Χρίστου, ο οποίος έχει επιχείρηση ταξί και λεωφορείων, απηύθυνε επιστολή στον Ταγίπ Ερντογαν, ”ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας”.
Στην επιστολή, φέρεται να αναφέρει ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και ότι δήθεν το κράτος τον βασανίζει οικονομικά για χρόνια.
Εχει, σημειώνει, δύο ταξί και αγόρασε είκοσι λεωφορεία, τα οποία χρωστεί και ήθελε να μεταφέρει τουρίστες μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, αλλά η κυβέρνηση δεν του επέτρεψε και μάλιστα του ακύρωσε και τις προηγούμενες άδειες, που είχε.

images Turkish Newspapers    fotograf-jpg20131225135925
Σε δηλώσεις, που φέρεται να έκαμε στον ανταποκριτή της Χουριέτ στα κατεχόμενα Ομέρ Μπιλτζέ, ο Λεοντής Χρίστου ανέφερε ότι έστειλε την επιστολή του στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού και σημείωσε πως ένας από τους φίλους του θα επισκεφθεί σύντομα την Αγκυρα για να παραδώσει την επιστολή προσωπικά στον Ταγίπ Ερντογαν.
Φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι θα μεταβεί στην Τουρκική Κύπρο, όπως η Χουριέτ αποκαλεί το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η Τουρκία ισχυρίζεται πως παρενέβη στην Κύπρο το 1974 για διατήρηση της τάξης.Η τάξη στην Κύπρο, συνέχισε, διαταράσσεται και πάλι.Αν η Τουρκία, λέει, είναι εγγυήτρια, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογαν θα πρέπει να αποκαταστήσει και πάλι την τάξη.
Ο Λεοντής Χρίστου φέρεται, εξάλλου, να δήλωσε πως θα οργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αγκυρα αν ο Ταγίπ Ερντογαν δεν ενδιαφερθεί για την υπόθεσή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>