Αμερικανικό πολεμικό διέσχισε σήμερα τα Στενά των Δαρδανελίων και κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα.

images  Warship USA Stena Turkey     n_65375_1

Το Αμερικανικό πολεμικό Τέηλορ, διέσχισε σήμερα τα Στενά των Δαρδανελίων και κατευθύνεται και πάλι προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέιλυ Νιούς, το Αμερικανικό πολεμικό είχε καταπλεύσει σε λιμάνι της Κρήτης, όπου επιδιορθώθηκε η βλάβη, που σημειώθηκε στην προπέλα του, όταν ναυλοχούσε στη Μαύρη Θάλασσα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρώφ, κατηγόρησε την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ, υποστηρίζοντας ότι το πολεμικό Τέηλορ παρέμεινε στη Μαύρη Θάλασσα περισσότερες από είκοσι-μία ημέρες, όπως προνοεί η Συνθήκη.

images  Krimea Black Sea        images
Η Αγκυρα απέρριψε την κατηγορία και υποστήριξε ότι το πλοίο προσάραξε στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω μηχανικής βλάβης στην προπέλα του, όταν προσέγγιζε το λιμάνι της Σαμψούντας.
Το Τουρκικό υπουργείο υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Αμερικανικό πολεμικό ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε σε λιμάνι της Κρήτης, για επιδιόρθωση της βλάβης.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα στον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας να εισέλθει στη χερσόνησο για πέντε χρόνια.

images  Tataros Leader Ukraine  n_65378_1
Πρόκειται για τον Μουσταφά Κιρίμογλου, στον οποίο η απαγόρευση επιδόθηκε, όταν αναχωρούσε από την Κριμαία για να εισέλθει στην Ουκρανία.
Ο Μουσταφά Κιρίμογλου,  που τάχθηκε εναντίον της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία, δήλωσε ότι θα αγνοήσει την απαγόρευση και θα επιστρέψει στην Κριμαία.
Οι Τάταροι, που είναι Μουσουλμάνοι και αποτελούν το 12% του πληθυσμού της χερσονήσου, διαφωνούν με την ένωσή της με τη Ρωσία.Για το λόγο αυτό, τον περασμένο μήνα δεν συμμετείχαν στο δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>