Ισχυρισμοί Ερογλου ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί φέτος. Αποκαλύπτει ότι ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα επισκεφθεί την Κύπρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΓΚΙ-ΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΒΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ
Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί εντός του 2014.
Αποκάλυψε επίσης ότι ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρεϋ Φέλτμαν, αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στην Κύπρο.
Οπως μετέδωσαν Τουρκικά μέσα ενημερωσης, ο Ντερβίς Ερογλου έκαμε τις δηλώσεις μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μούν, στη Νέα Υόρκη.
Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι για να λυθεί το Κυπριακό πρέπει η Ελληνική Κυπριακή πλευρά να κινηθεί με καλή πρόθεση όπως η Τουρκοκυπριακή.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά υπέβαλε ημερομηνία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και έθεσε χρονοδιάγραμμα.
Αν αυτά πραγματοποιηθούν, υποστήριξε, δεν είναι δυνατόν οι δύο πλευρές να μην φθάσουν σε λύση.

Προστατευμενη περιοχη Ηνωμενων Εθ
Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι έφθασε πλέον η ώρα οι δύο πλευρές να επικεντρωθούν όχι σε αλληλοκατηγορίες, αλλά στο αποτέλεσμα της λύσης.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά είναι αυτή, που θέλει τη λύση και πως για δεκάδες χρόνια οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Θέλουν, πρόσθεσε, τον εικοστό-πρώτο αιώνα να γίνουν μέρος της διεθνούς κοινότητας.
Ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι η αντίληψη πως είναι πάντοτε η τουρκική πλευρά που θα κάμνει υποχωρήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να τελειώσει.
Αν υπάρχει η άποψη, πρόσθεσε, ότι μόνο η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα δώσει και η Ελληνοκυπριακή θα πάρει, τότε θα υπάρξει πρόβλημα για κατάληξη σε συμφωνία.

images  occupied area Cyprus      thCADF0XNJ
Ο Ντερβις Ερογλου επέκρινε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τη δήλωσή του στις Βρυξέλλες, ότι στο τέλος του 2015 μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>