Προκλητικός ο Τζεμίλ Τσιτσέκ καλεί τους αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, όταν επισκέπτονται τη Λευκωσία, να μεταβαίνουν και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images Tsitsek NEW     aa_picture_20140124_1434720_high-jpg20140130192021

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, κάλεσε τους αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, όταν θα επισκέπτονται τη Λευκωσία, να μεταβαίνουν και στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας στους οποίους εξέφρασε την ελπίδα πως , όταν η Λετονία θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ενωσης, το 2015, θα ανοίξουν νέα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Τζεμίλ Τσιτσέκ, κάλεσε επίσης την Ευρωπαική Ενωση να τηρήσει την υπόσχεση, που είχε δώσει στις 26 Απριλίου του 2004, σε σχέση με το Κυπριακό.
Η Τουρκία, είπε, αναμένει από τους Ευρωπαίους φίλους της να θέσει τέρμα στην αδικία, κατά την έκφρασή του, απέναντι στους Τουρκοκυπρίους, που συνέβη από τότε που οι Ελληνοκύπριοι τάχθηκαν εναντίον του Σχεδίου Αναν.

images European Commission Fulle   αρχείο λήψης
Οι Ευρωπαίοι, ανέφερε, έχουν πρεσβείες στην Κύπρο.Οταν θα πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις, πρόσθεσε, παρακαλούμε, φροντίστε να προσκαλείται και τους Τουρκοκυπρίους για συναντήσεις ή ακόμη καλύτερα να επισκεφθείτε την Τουρκική πλευρά, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης υποστήριξε ότι οι επισκέψεις στο κατεχόμενο τμήμα θα είναι ενθαρρυντικό βήμα και η Ευρωπαική Ενωση, όπως είπε προκλητικά, δεν θα ενεργεί ως ανδρείκελο για τα παιγνίδια των Ελληνοκυπρίων.
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Λετονίας είπε ότι η χώρα του υποστήριζε πάντοτε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση και εξέφρασε την ελπίδα πως, όταν η Λετονία θα προεδρεύει της Ενωσης θα επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αυτές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα κάμει το καλύτερο για την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>