Πολυεθνική Ασκηση Ερευνας και Διάσωσης σήμερα με την επωνυμία ”Νέμεσις 2014” μεταξύ ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ.

images Cyprus oil sites   th

Αρχισε το πρωί μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Ασκηση με την επωνυμία ” Νέμεσις -2014” σε περιοχή μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.
Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, λαμβάνουν μέρος συνολικά 7 πολεμικά πλοία, 3 πλοία ερευνών και υποστήριξης πλατφόρμας για εξόρυξη υδρογονανθράκων, 4 πλοία καταπολέμησης ρύπανσης, 4 Ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

images  Exercise Rescue Cypr Usa    images
Το συντονισμό της άσκησης έχει το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, που εδρεύει στη Λάρνακα, σε στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα Κέντρα Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Αμερικανικό Κέντρο εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας.
Στόχος της άσκησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας και συντονισμού του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά και φίλια κράτη για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

images  Exercise AOZ    9-595
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας, το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχείρηση μαζικής διάσωσης από πλατφόρμα λόγω σοβαρού ατυχήματος, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η άσκηση ολοκληρώνεται στις έξι το απόγευμα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>