Στην Κύπρο αύριο ο Επίτροπος της Ευρωπαικής Ενωσης Στέφαν Φούλε.Κυπριακό και Ευρω-Τουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο των επαφών του.

images Fule      thCA0WWOX8
Η παρούσα φάση του Κυπριακού και οι σχέσεις Τουρκιας-Ευρωπαικής Ενωσης, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει στη Λευκωσια, ο Επίτροπος της Ευρωπαικής Ενωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, φθάνει αύριο στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη, και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, της Κομισιόν, κατά τις επαφές του θα υπογραμμίσει την ενισχυμένη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαδικασία για διευθέτηση του Κυπριακού.
Ο Στέφαν Φούλε θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον Ντερβίς Ερογλου.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εγείρει το θέμα της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαικής Ενωσης στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αφού οι διάφορες πρόνοιες της συμφωνίας για λύση θα πρέπει να εναρμονίζονται με το Ευρωπαικό Κεκτημένο.Αναμένεται να εγείρει επίσης το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με πρώτο εκείνο, που αφορά την επιστροφή της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμόχωστου, γεγονός, που θα συμβάλει στην αλλαγή κλίματος στις συνομιλίες.

images Anastasiades      thCANT917O
Για τις Ευρω-Τουρκικές σχέσεις θα τονίσει την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με το Πρωτόκολλο της Αγκυρας για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και άνοιγμα των Τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε Κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
Κατά την παραμονή του στη Λευκωσία, ο Στέφαν Φούλε θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και από τις δύο κοινότητες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.
Θα συναντηθεί, εξάλλου, με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της νέας δικοινοτικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Λευκωσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>