Σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση ο Τούρκος, που δολοφόνησε τον επίσκοπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία το 2010.Θα συνόδευε τον Πάπα κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Δικαστήριο στην Αλεξανδρέττα επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε χρόνων στον Τούρκο Μουράτ Αλτούν, για τη δολοφονία του επισκόπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, Λουίτζι Παντοβέζε το 2010.
Ο επίσκοπος Παντοβέζε είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου από τον Αλτούν, που ήταν οδηγός του για πέντε χρόνια, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι αρχικές έρευνες είχαν αποκλείσει την πιθανότητα διάπραξης του εγκλήματος για πολιτικούς λόγους και όπως είχε δηλώσει ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάϋ, στη νότια Τουρκία, ο δράστης είχε τύχει θεραπείας για ψυχολογικούς λόγους.
Είχε επίσης δηλώσει ότι η δολοφονία του Ρωμαιοκαθολικού επισκόπου διαπράχθηκε για προσωπικούς λόγους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο επίσκοπος Λουΐτζι Παντοβέζε, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2010, θα συνόδευε τον Πάπα Βενέδικτο κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο τον ίδιο μήνα.
Γεννήθηκε το 1947 στο Μιλάνο και ήταν πρόεδρος της Τουρκικής Επισκοπικής Συνόδου και αποστολικός βικάριος της Ανατολίας.
Ο Μουράτ Αλτούν είχε αναφέρει στην κατάθεσή του στην αστυνομία ότι είχε θεϊκή εντολή και γι’ αυτό σκότωσε τον Ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο, όπως έγραψε τότε η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.
Ο δράστης είχε ασπασθεί τον καθολικισμό.
Το Βατικανό καταδίκασε τη δολοφονία του Παντοβέζε, την οποία χαρακτήρισε φρικτό και απίστευτο γεγονός.
Ο επίσκοπος Παντοβέζε είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στην Τουρκία το 2006.
Το 2007, εξάλλου, στη Σμύρνη, ο Ρωμαιοκαθολικός ιερέας Αντριάνο Φραντσίνι είχε μαχαιρωθεί ελαφρά στο στομάχι από δεκαεννιάχρονο Τούρκο μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής.
Το ίδιο έτος, περίπου πέντε Τούρκοι εισήλθαν σε κτίριο, όπου στεγάζεται οίκος, που εκδίδει την Αγία Γραφή στην πόλη Μαλάτια, στην κεντρική Τουρκία και δολοφόνησαν τρεις Χριστιανούς, περιλαμβανομένου ενός Γερμανού υπηκόου.
Το 2006, εν μέσω μεγάλου κύματος οργής, που ξέσπασε σε Ισλαμικές χώρες με αφορμή τη δημοσίευση σε Ευρωπαικές εφημερίδες σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, δεκαεξάχρονος Τούρκος πυροβόλησε και σκότωσε τον καθολικό ιερέα Αντρέα Σαντόρο στην Τραπεζούντα της Μαύρης Θάλασσας.Η επίθεση έγινε την ώρα κατά την οποία ο ιερέας τελούσε τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του.Ο δεκαεξάχρονος καταδικάστηκε σε δεκαοκτώ χρόνια φυλάκιση.
Επιμέλεια: Χρίστος Ματθόπουλος.

1 thought on “Σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση ο Τούρκος, που δολοφόνησε τον επίσκοπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία το 2010.Θα συνόδευε τον Πάπα κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

  1. a.apostolou2

    THERE ARE A FEW KILLINGS IN YOUR 3 LAST ARTICLES, THE TURKISH ARE KILLING CGURCH PRIESTS, i WONDER WHY? !!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *