Τηλεφωνική επικοινωνία Νταβούτογλου με Μπαν Κι Μούν και Ράσμουσεν για την κατάρριψη του Συριακού Μίγκ από την Τουρκία.Συριακό αντιπυραυλικό σύστημα εγκλώβισε σήμερα Τουρκικό Εφ-16.

images Davuto new picture    aa_picture_20140208_1541538_high-jpg20140214172120
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε σήμερα χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μούν και τον Γενικό Γραμματέα του Νάτο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν η χθεσινή κατάρριψη του Συριακού μαχητικού Μιγκ-23 από Τουρκικό Εφ-16, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Η Αγκυρα ισχυρίστηκε ότι το Συριακό μαχητικό είχε παραβιάσει τον Τουρκικό εναέριο χώρο, κάτι, που απέρριψε η Δαμασκός.
Εν τω μεταξύ, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιπυραυλικό σύστημα της Συρίας εγκλώβισε Τουρκικό μαχητικό Εφ-16 κοντά στα Τουρκο-Συριακά σύνορα.Η ενέργεια αυτή της Συρίας, προστίθεται, θεωρείται εχθρική.

images Aeroplane Turk Syria block missile  n_64009_4
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Τουρκικό Εφ-16 εκτελούσε περιπολία στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, στην Τουρκική νότια επαρχία Χατάϋ, όταν Συριακό αντιπυραυλικό σύστημα παρενόχλησε, όπως σημειώνεται, το Τουρκικό μαχητικό θέτοντας το στο στόχο του.
Η διαδικασία αυτή διήρκεσε τέσσερα λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα. σύμφωνα με τον Τουρκικό στρατό.
Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες στα Τουρκο-Συριακά σύνορα έχει κλιμακωθεί  η ένταση μετά τη χθεσινή κατάρριψη Συριακού μαχητικού από την Τουρκία.

1 thought on “Τηλεφωνική επικοινωνία Νταβούτογλου με Μπαν Κι Μούν και Ράσμουσεν για την κατάρριψη του Συριακού Μίγκ από την Τουρκία.Συριακό αντιπυραυλικό σύστημα εγκλώβισε σήμερα Τουρκικό Εφ-16.

 1. Rozella

  Hi there, this weekend is pleasant designed for
  me, because this occasion i am reading this fantastic informative post here at my
  house.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *