Εντός τριών έως πέντε μηνών αναμένει θετικά αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις ο Ντερβίς Ερογλου.

images  Eroglu NEW     images

Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις συνομιλίες για το Κυπριακό εντός τριών έως πέντε μηνών.
Δήλωσε ότι οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται σε εξέλιξη από το 1968 και πρόβαλε τον ισχυρισμό πως ο λαός, κατά την έκφρασή του, της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, όπως προκλητικά αποκάλεσε το ψευδοκράτος, έχει κουραστεί από την ατέρμονη διαδικασία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις Πόστασι, ο κατοχικός ηγέτης μιλούσε σε φοιτητές από την Εσθονία.
Σε συνάντηση, εξάλλου, με τον λεγόμενο υπεύθυνο θρησκευτικών υποθέσεων του ψευδοκράτους Ταλίπ Αταλάϋ, ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι η Εκκλησία δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική.

images  Atalay  eroglu_atalay_532b0258
Είπε επίσης ότι οι επαφές μεταξύ των δύο θρησκευτικών ηγετών στην Κύπρο πρέπει να συνεχισθούν και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει την πραγματικότητα ότι υπάρχουν δύο λαοί, κατά την έκφρασή του, στο νησί.
Από πλευράς του ο Ταλίπ Αταλάϋ δήλωσε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες προσεγγίζουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού από τη θρησκευτική σκοπιά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>