Οι ψυχολογικοί φραγμοί στην Κύπρο πρέπει να ξεπεραστούν, δηλώνει ο λεγόμενος επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων των κατεχομένων.

images  Atalay Xotzas    images
Ο λεγόμενος επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων του κατοχικού καθεστώτος, Ταλίπ Αταλάϋ, δήλωσε ότι οι καλές σχέσεις, που άρχισαν να σχηματίζονται μεταξύ των δύο θρησκευτικών ηγετών στην Κύπρο, θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης.
Θα διαδραματίσουν επίσης, είπε, σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της αδελφοσύνης και της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις Πόστασι, ο Ταλίπ Αταλάυ, ο οποίος αξιολογούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη τα αποτελέσματα του συνεδρίου, με θέμα ” Η Προώθηση του Διαθρησκευτικού Διαλόγου ”, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, είπε ότι οι συναντήσεις των δύο θρησκευτικών ηγετών, έχουν μεγάλη σημασία.
Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών, που άρχισαν πριν από τρία χρόνια, έχουν θετική αντανάκλαση στην κοινωνία.
Είπε επίσης ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να διαδραματίσουν υποστηρικτικό ρόλο με τη στάση τους στη διαδικασία για υπερπήδηση των ψυχολογικών φραγμών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Ο Ταλίπ Αταλάϋ ανέφερε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εκκλησία συνέβαλε στην ειρήνη.
Η πολιτική και η γλώσσα της πολιτικής, πρόσθεσε, είναι δουλειά των πολιτικών.
Η γλώσσα της θρησκευτικής ηγεσίας, κατέληξε, θα πρέπει να μείνει μακριά από την γλώσσα της πολιτικής.

images  Atalay  eroglu_atalay_532b0258

Ο λεγόμενος επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων των κατεχομένων, είχε σήμερα συνάντηση με τον Ντερβίς Ερογλου, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Γενεύης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>