Η Αφρίκα απαντά στους ισχυρισμούς του Τούρκου έποικου, λεγόμενου υπουργού Περιβάλλοντος, ότι η οροσειρά του Πενταδακτύλου δεν ανήκει στους Ελληνοκυπρίους.

images Pentadaktilos Destruction       αρχείο λήψης
Υπό τον τίτλο ”Τόσο ο Πενταδάκτυλος όσο το Τρόοδος ανήκουν σε μας”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα απάντησε στους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου έποικου, Χαμίτ Μπακιρτσί, λεγόμενου υπουργού Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, ότι η οροσειρά του Πενταδακτύλου δεν ανήκει στους Ελληνοκυπρίους και συνεπώς δεν πρέπει να αναμειγνύονται στο τι συμβαίνει στο ψευδοκράτος.Ο λεγόμενος υπουργός, σχολίαζε τις καταγγελίες της Κυπριακής κυβέρνησης και Κυπρίων ευρωβουλευτών στην Ευρωπαική Ενωση, για την καταστροφή του κατεχόμενου Πενταδακτύλου από την παράνομη και αλόγιστη λατόμηση.
Η Αφρίκα υπενθυμιζει πρώτα ότι ο Χαμίτ Μπακιρτσί είναι Τούρκος έποικος από την Τραπεζούντα και ότι ο Πενταδάκτυλος κατελήφθη από τον Τουρκικό στρατό.
Φαίνεται, σημειώνει, ότι ο Χαμίτ Μπακιρτσί δεν αντιλαμβάνεται πως αυτή η χώρα είναι κοινή χώρα για όλους τους Κυπρίους.

images  occupied area Cyprus      thCADF0XNJ
Γράφει επίσης ότι ο έποικος νομίζει πως αυτή η πλευρά είναι μιά χώρα και η άλλη πλευρά άλλη χώρα.
Ακόμη κι αν το όνειρό σου είναι η δημιουργία δύο χωριστών κρατών, προσθέτει, δεν έχεις αντιληφθείς ότι αυτή η χώρα είναι μία μόνο χώρα.
Η Αφρίκα επισημαίνει ότι ο ψευδο-υπουργός κατάγεται από την Τραπεζούντα της Τουρκίας και πως αυτός είναι ο λόγος που δεν μας καταλαβαίνει.
Υπάρχει, συνεχίζει, νέα διαδικασία λύσης του Κυπριακού και καταβάλλεται προσπάθεια για εγκαθίδρυση μιάς ενιαίας, κοινής πατρίδας.Δεν μοιράζουμε τα βουνά και τις πεδιάδες στο τραπέζι, σημειώνει, αλλά συζητούμε πώς όλα αυτά είναι κοινή περιουσία όλων μας.
Δεν μοιράζουμε τις γέφυρες, καταλήγει η Αφρίκα, αλλά προσπαθούμε να καθαρίσουμε τα βρώμικα νερά, που ρέουν κάτω από τις γέφυρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>