Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα συνεχισθούν από το σημείο, που έχουν μείνει δηλώνει ο Κουντρέτ Οζερσάϊ.Ο Ντερβίς Ερογλου δεν θέλει τον Οζντίλ Ναμί στη διαπραγματευτική ομάδα.

images Kudrut Ozersai     images
Ο νέος διαπραγματευτής της Τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό, Κουντρέτ Οζερσάϊ, δήλωσε ότι νέο πλαίσιο έχει δημιουργηθεί με την Κοινή Διακήρυξη, στην οποία συμφώνησαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Ερογλου, κι αυτό θα βοηθήσει τις δύο πλευρές κατά την επικείμενη διαδικασία.
Σε δηλώσεις στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Κουντρέτ Οζερσάϊ υποστήριξε ότι η Κοινή Διακήρυξη θα έχει επίδραση, έτσι, που οι διαπραγματεύσεις να είναι αποτελεσματικές και να καταλήξουν στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.
Αυτό το πλαίσιο, είπε, θα βοηθήσει τις δύο πλευρές να διαμορφώσουν πιο υγιή, κατά την έκφρασή του, διάλογο.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ υποστήριξε επίσης ότι η νέα αντίληψη, που υπάρχει στην Ελληνική Κυπριακή πλευρά είναι σημαντική εξέλιξη, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Είπε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν από το σημείο στο οποίο είχαν μείνει και πως υπάρχουν θέματα επί των οποίων οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει.
Σημείωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί μερικών βασικών θεμάτων και πρόσθεσε πως τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στο τραπέζι και θα τύχουν διαπραγμάτευσης ένα προς ένα.
Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής είπε επίσης ότι είναι απαραίτητη η διαδικασία του ”πάρε-δώσε” για να υπάρξει αποτέλεσμα επί των θεμάτων αυτών.
Ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα κάμει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και πως είναι αισιόδοξος για τη νέα διαδικασία.

images  Nami   αρχείο λήψης
Εν τω μεταξύ, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί γράφει ότι ο Ντερβίς Ερογλου απέρριψε εισήγηση για συμμετοχή του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, στη διαπραγματευτική ομάδα της Τουρκοκυπριακής πλευράς.
Υπό τον τίτλο ” Κρίση για τον Ναμί”, η εφημερίδα γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Γιοργκαντζίογλου υπέβαλε πρόταση στον κατοχικό ηγέτη για συμμετοχή και του Οζντίλ Ναμί στη διαπραγματευτική του ομάδα.
Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στη ψευδοκυβέρνηση, η Χαλκίν Σεσί δημοσιεύει ότι ο Ντερβίς Ερογλου απάντησε πως συνομιλητής, όπως είπε, του Οζντίλ Ναμί είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
Αφήστε τον, είπε χαρακτηριστικά, να πάει να τον βρει και να συναντηθεί μαζί του.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>