Στους 908 οι θάνατοι στην Τουρκία από τον κορονοϊό.42, 282 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην Τουρκία, απεβίωσαν ακόμη ενενήντα-έξι άτομα κατά τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των θανάτων σε εννιακόσιους-οκτώ.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τις σαράντα-δύο χιλιάδες διακόσια-ογδόντα-δύο.
Σήμερα, εντοπίστηκαν τέσσερις χιλιάδες πενήντα-έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος ειδικός του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών και Κλινικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Medipol της Κωνσταντινούπολης, Μεσούτ Γιλμάζ, δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού αναμένεται να καταγράψει μείωση τον Μάϊο στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Τούρκος ειδικός ανέφερε πως αναμένει ότι τα κρούσματα του κορονοϊού θα κορυφωθούν στα τέλη Απριλίου και τον Μάϊο θα αρχίσει η ύφεση.
Το ερώτημα, πρόσθεσε, είναι με πόσους ασθενείς θα φθάσουμε στο σημείο αιχμής.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εξάλλου, εντοπίστηκε σήμερα ακόμη ένα θετικό κρούσμα στον κορονοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε ενενήντα-έξι, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
Από τον κορονοϊό πέθαναν έως τώρα τρία άτομα, ένας Τουρκοκύπριος και δύο Γερμανοί τουρίστες.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η επιδημία δεν έχει φθάσει ακόμη στο τέλος της και δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.
Εκαμε τη δήλωση, ύστερα από σημερινή συνάντησή του με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ερσίν Τατάρ στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατάσταση στα κατεχόμενα σε σχέση με τον κορονοϊό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *