Στους 812 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκία.38,226 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Συνεχίζεται η αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ακόμη ογδόντα-επτά θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε οκτακόσιους-δώδεκα.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τις τριάντα-οκτώ χιλιάδες διακόσια-είκοσι-έξι, αφού τέσσερις χιλιάδες εκατόν-δεκαεπτά ασθενείς εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό την ίδια χρονική στιγμή.
Ο πρόεδρος Ερντογαν επανέλαβε σήμερα ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού.
Η Τουρκία, είπε, έχει έναν τεράστιο στρατό στην υγεία με εκατόν-εξήντα-πέντε χιλιάδες γιατρούς, τετρακόσιες-ενενήντα χιλιάδες άτομα προσωπικό υγείας, μεταξύ τους διακόσιες χιλιάδες νοσηλευτές και τριακόσιες-εξήντα χιλιάδες άτομα προσωπικό υποστήριξης.


Ο Ταγίπ Ερντογαν ανέφερε ότι η Τουρκία δίδει πανεθνικό αγώνα εναντίον του κορονοϊού, που έχει μετατραπεί σε πανδημία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.
Ως κράτος, πρόσθεσε, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και επιστρατεύουμε όλες τις δυνατότητές μας εναντίον της επιδημίας, που απειλεί την υγεία του Τουρκικού λαού.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατήγγειλε ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται γρήγορα στην Πόλη και ζήτησε να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Αυτή, είπε, είναι η συμβουλή του επιστημονικού συμβουλίου και ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να την ακούσει.
Εως τώρα, η Τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογαν έχουν απορρίψει κάθε πρόταση για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που είναι το οικονομικό και τουριστικό κέντρο της Τουρκίας, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Αχβάλ.


Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εξάλλου, ο λεγόμενος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα έγιναν εκατόν-εβδομήντα-οκτώ εξετάσεις και εντοπίστηκε ένα άτομο θετικό στον κορονοϊό.
Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα ενενήντα-πέντε.
Ο λεγόμενος υπουργός Υγείας είπε ότι το νέο κρούσμα αφορά άτομο που ήρθε από το εξωτερικό.

ε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *