Τουλάχιστον εξακόσιες χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Τουρκία, δηλώνει λοιμωξιολόγος.Τριάντα χιλιάδες και εξακόσιους-σαράντα -εννιά νεκρούς ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Τουρκάλα λοιμωξιολόγος Μελτέμ Οζέν, δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία από τον κορονοϊό δεν είναι είκοσι-τρεις χιλιάδες[χθες], αλλά τουλάχιστον εξακόσιες χιλιάδες ίσως και εννιακόσιες χιλιάδες.
”Τόσα κρούσματα έχουμε στην πραγματικότητα”, σημείωσε, μιλώντας σε εκπομπή της Τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, TRT, διαψεύδοντας τα επίσημα στοιχεία, που χθες αναφέρονταν σε είκοσι-τρεις χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο παρουσιαστής τη διέκοψε αμέσως και έδωσε τον λόγο στον επόμενο φιλοξενούμενο λέγοντας στη λοιμωξιολόγο ότι ”το σημαντικό, που έχετε αναφέρει είναι πως δεν βγαίνουμε έξω χωρίς μάσκα”.
Απόψε, η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ακόμη εβδομήντα-πέντε άτομα πέθαναν από τον κορονοϊό τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε εξακόσιους-σαράντα-εννέα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, την ίδια χρονική περίοδο, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό ακόμη τρεις χιλιάδες εκατόν-σαράντα-οκτώ ασθενείς γεγονός, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε τριάντα χιλιάδες διακόσια-δεκαεπτά.
Απόψε, εξάλλου, ο πρόεδρος Ερντογαν ανακοίνωσε ότι θα ανεγερθούν δύο νέα νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Τα δύο νοσοκομεία, είπε, δυναμικότητας χιλίων κλινών το καθένα θα είναι έτοιμα σε σαράντα-πέντε ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *