Ξεπέρασαν τους πεντακόσιους οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκία.Σχεδόν είκοσι-τέσσερις χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, ανακοίνωσε απόψε ότι ακόμη εβδομήντα-έξι άτομα πέθαναν από τον κορονοϊό στην Τουρκία, τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες.
Μετά την εξέλιξη αυτή, σημείωσε, οι νεκροί έφθασαν συνολικά τους πεντακόσιους-ένα.
Σε ανάρτηση στο Twitter, ο Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό έφθασαν τις είκοσι-τρεις χιλιάδες εννιακόσια-τριάντα τέσσερα, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Σήμερα, πρόσθεσε, εντοπίστηκαν τρεις χιλιάδες δεκατρία άτομα θετικά στον κορονοϊό.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία ετοιμάζει κάθε εβδομάδα ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες, πέντε χιλιάδες ιατρικές φόρμες και πέντε χιλιάδες λίτρα αντισηπτικών με πρώτη ύλη το οινόπνευμα.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Χουλουσί Ακάρ είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μέτρα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
”Εχουμε κινητοποιήσει όλα τα μέτωπα του υπουργείου για να κερδίσουμε τον αγώνα, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος Ερντογαν”, είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *