Στους 425 οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Τουρκία. Ακόμη 2,786 επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε σήμερα ότι άλλα εξήντα-εννέα άτομα πέθαναν από τον κορονοϊό τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στη χώρα να φθάσουν τους τετρακόσιους-είκοσι-πέντε.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στις είκοσι χιλιάδες εννιακόσια-είκοσι-ένα, αφού σήμερα ακόμη δύο χιλιάδες επτακόσια -ογδόντα-έξι άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό.
Υπό το βάρος της δραματικής αύξησης των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό, ο πρόεδρος Ερντογαν ανακοίνωσε αργότερα απόψε την επιβολή νέων αυστηρών μέτρων για παρεμπόδιση της περαιτέρω εξάπλωσης του covid-19.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Ταγίπ Ερντογαν ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης στην κυκλοφορία σε νέους κάτω των είκοσι ετών, εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο.
Επέβαλε επίσης την απαγόρευση στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων για δεκαπέντε ημέρες σε τριάντα-μία νομαρχίες, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, όπου ζει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας, καθώς επίσης στα αστικά κέντρα της Αγκυρας, της Σμύρνης, της Προύσας και των Αδάνων.


Υποχρεωτική είναι επίσης η χρησιμοποίηση μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε όλους τους ανοικτούς χώρους, περιλαμβανομένων των δρόμων.
Ο Ταγίπ Ερντογαν ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, συγκεντρώθηκε ποσό ενός και πλέον δισεκατομμυρίου Τουρκικών λιρών (σχεδόν 149 εκατομμύρια δολάρια ) από εισφορές, στο πλαίσιο της εκστρατείας για εθνική αλληλεγγύη με σύνθημα ” Είμαστε αυτάρκεις, Τουρκία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *