Στους 356 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκία.Ακόμη 79 θάνατοι τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες.

Στην Τουρκία, οι νεκροί από τον κορονοϊό έφθασαν τους τριακόσιους-πενήντα-έξι, μετά την ανακοίνωση σήμερα εβδομήντα-εννέα νέων θανάτων.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό κατέγραψε αύξηση κατά δύο χιλιάδες τετρακόσια-πενήντα-έξι κρούσματα σε μιά ημέρα και έφθασε τις δεκαοκτώ χιλιάδες εκατόν-τριάντα-πέντε.
Σε ανάρτηση στο Twitter, o Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι τετρακόσιοι-δεκαπέντε ασθενείς έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο, ενώ χίλιοι εκατόν-ένας νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Εν τω μεταξύ, απεβίωσε ο πρώτος γιατρός από τον κορονοϊό.
Πρόκειται για τον Τζεμίλ Ταστσίογλου, 67 ετών, καθηγητή Παθολογίας σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωση ανέφερε ότι ”οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας, covid-19, δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια”.
Ο καθηγητής Ταστσίογλου προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, ενώ ήταν ο γιατρός του πρώτου ατόμου στην Τουρκία, που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό.
Τέθηκε σε απομόνωση στις δεκαέξι Μαρτίου, όταν παρουσίασε συμπτώματα του ιού και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό.
Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά συνολικά εξακόσιοι -ένας επαγγελματίες υγείας στην Τουρκία έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *