Θα ληφθούν νέα μέτρα αν οι Τούρκοι πολίτες δεν συμμορφωθούν με την ”εθελοντική απομόνωση”, προειδοποιεί ο Ταγίπ Ερντογαν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν προειδοποίησε τους Τούρκους πολίτες ότι αν δεν συμμορφωθούν με την ”εθελοντική απομόνωση”, τότε θα ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Επανέλαβε επίσης την έκκληση να παραμείνουν στο σπίτι τηρώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση στο πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή της εξάπλωσης του covid-19.
Ο Ταγίπ Ερντογαν ισχυρίστηκε ότι το ”μεγαλύτερο πλεονέκτημα” της Τουρκίας στην καταπολέμηση του κορονοϊού είναι η ισχυρή υποδομή, που έχει στον τομέα της υγείας.
Είπε επίσης ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την παραγωγή και τις εξαγωγές εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού.
Σε οπτικογραφημένο μήνυμα προς τους επικεφαλής των επαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ταγίπ Ερντογαν ανέφερε ότι στόχος είναι να διασφαλισθεί πως η Τουρκία θα αφήσει πίσω την πολυτάραχη αυτή περίοδο με τις ελάχιστες απώλειες, προσθέτοντας πως οι κρατικοί θεσμοί ασχολούνται σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή.
Αναφερόμενος στην επιβράδυνση της Τουρκικής οικονομίας από τον κορονοϊό ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ” είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη συνέχιση της παραγωγής και των εξαγωγών”, αποφεύγοντας να μιλήσει για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας. ”Ο Αλλάχ είναι πρόθυμος, θα ξεπεράσουμε αυτή την πανούκλα δίδοντας προσοχή στην καθαριότητα, την εγκατάλειψη των δρόμων και να μην φεύγουμε από το σπίτι, αν δεν είναι απαραίτητο”, κατέληξε.
Εως τώρα, έχουν πεθάνει στην Τουρκία από τον κορονοϊό διακόσια δεκατέσσερα άτομα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις δεκατρείς χιλιάδες.

Εν τω μεταξύ, σε ένα διπλωματικό ελιγμό και παρά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η κυβέρνηση της χώρας απέστειλε σήμερα βοήθεια σε ιατρικό υλικό, στην Ισπανία και την Ιταλία, που πλήττονται από τον covid-19 περισσότερο από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, το υλικό, προστατευτικές μάσκες και στολές, καθώς και αντισηπτικά, που κατασκευάστηκαν σε στρατιωτικά εργοστάσια, βιοτεχνίες ενδυμάτων και στη Βιομηχανία Μηχανημάτων και Χημικών, που υπάγονται στο υπουργείο Αμυνας, στάληκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο.
Πάνω στα κιβώτια έγραφε:”Με αγάπη από την Τουρκία στον Ισπανικό και Ιταλικό λαό” αντιστοίχως.
Την ενέργεια της Τουρκίας χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του Νάτο, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι το ιατρικό υλικό, που έστειλαν οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις στην Ισπανία και την Ιταλία αποτελεί σαφή ένδειξη της συμμαχικής αλληλεγγύης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *