Στους εκατόν-τριάντα-ένα οι θάνατοι στην Τουρκία από τον κορονοϊό.Επιφυλάξεις γιατρών για τη γνησιότητα των στοιχείων, που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Αύξηση, καταγράφουν καθημερινά οι θάνατοι στην Τουρκία από τον κορονοϊό.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε απόψε ότι ακόμη είκοσι-τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε εκατόν-τριάντα -ένα.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τις εννέα χιλιάδες διακόσια-δεκαεπτά, αφού χίλια οκτακόσια-δεκαπέντε άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο.
Η Κωνσταντινούπολη τέθηκε σήμερα σε απομόνωση, ύστερα από απόφαση του νομάρχη, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι για σαράντα-οκτώ ώρες.
Ο λοιμωξιολόγος Μεχμέτ Τζεϊχάν, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον κορονοϊό του Τουρκικού υπουργείου Υγείας, σε δηλώσεις στην Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ανέφερε ότι οι επόμενες πέντε ημέρες είναι πολύ σημαντικές.
”Αν δεν τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα για να ελέγξουμε την ασθένεια”, πρόσθεσε, ”θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού”.


Εν τω μεταξύ, Τούρκοι γιατροί εξακολουθούν να εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την ορθότητα των στοιχείων, που ανακοινώνει το Τουρκικό υπουργείο Υγείας καθημερινά και για τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί.
Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, Γιουσούφ Σαβράν, υποστήριξε ότι από την εξέταση των στατιστικών στοιχείων φαίνεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων στην Τουρκία είναι μεγαλύτερος από την Ιταλία.
Προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκική κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης και οι θάνατοι θα φθάσουν τις χιλιάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *