Στους εκατόν-οκτώ οι νεκροί στην Τουρκία από τον κορονοϊό.Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές.

Ακόμη δεκαέξι άτομα απεβίωσαν στην Τουρκία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα οι νεκροί να φθάνουν τους εκατόν-οκτώ.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στις επτά χιλιάδες τετρακόσια -δύο, αφού το τελευταίο εικοσιτετράωρο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό χίλια επτακόσια-τέσσερα άτομα.
Η αύξηση των θυμάτων σήμανε κόκκινο συναγερμό στις Τουρκικές αρχές με τον πρόεδρο Ερντογαν να ανακοινώνει ευέλικτα ωράρια εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, αφού το ίδιο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στον δημόσιο τομέα.Ο Ταγίπ Ερντογαν κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να πηγαίνουν έξω μόνο για ψώνια ή για βασικές ανάγκες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσιάρογλου, σε παρέμβαση, ζήτησε συνολική, εκτεταμένη και αποτελεσματική παραμονή στο σπίτι και απομόνωση.
”Δεν είναι δυνατό να λυθεί αυτό το ζήτημα με εκστρατείες, όπως ‘Τουρκία Μείνε Σπίτι’ και αφήνοντάς το στη βούληση και την πρωτοβουλία των πολιτών, ενώ δεν τους παρέχεται οποιαδήποτε μισθολογική ούτε εργασιακή ασφάλεια και εγκαταλείπονται στη μοίρα τους”, πρόσθεσε.Η Τουρκική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις διεθνείς πτήσεις και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *